25 Mayıs 2014 Pazar

OnBirAy

               El bebek,gül bebeğimin yaşına girmesine 1 aydan az bir zaman kaldı. Geçen sene bu zamanlar karnımdan önümü göremez halde yus yuvarlak şeklinin insan üstündeki tanımına birebir uyarak gezmelerden de geri kalmayarak fink atıyordum :) Maksimum 2 hafta var diye hayaller kurarken kocişle, bizimki "canım ne zaman isterse o zaman gelirim" diyerekten epey bir rötarlı gelmişti. Hepsi sanki dün gibi... Canım oğlum her gün anlatılmaz yaşanır kelimesinin dibini görüyorum seninle,yaptıklarınla ve bize yaşattıklarınla... İyi ki varsın...






            Kuzeyto da halen yürüme gayreti var birtakım atraksiyonlara da giriyor,tam anlamıyla yürüse zaten yerli yerinde bir şey bırakmayacağının sinyallerini şimdiden bize fazlasıyla veriyor. Oyuncaklar pek cezbetmiyor mutfaktaki plastik kaplar kadar yada çekmecelerdeki ıvır zıvırlar kadar. Oyun parklarıyla daha bilinçli olarak haşır neşiriz bu sıralar. Park gördüğünde eliyle gel gel yapıyor :) Ne yaparsam nasıl konuşursam fotokopi makinesi misali alıyor her şeyi, eskiden biz yemek yerken oyuncaklarıyla oynardı şimdilerde onsuz masada lokma geçmiyor boğazımızdan(duygusal anlar) şaka şakaa lokma yedirmiyor diyelim biz ona :) illa o da tadına bakacak,kendi kendine yeme isteği tavan yaptı, bu alışkanlığı kazanıyor sanırım. Birde şu sıralar balkona çıkıp aşağıda oynayan çocuklara cırlıyor "aaa aaaa" diye :)) kendi kendine yataktan inme çalışmaları yapıyor, bazen başarılı bazen yardımlarımızla. Bu ay bir sinirdir anlayamadım gitti. Pek agresif beyefendi, "iki yaş sendromu" için erken (1,5 ila 3 yaş arasında görüldüğünü söylüyor uzmanlar)  ama bu neyin siniri bu neyin kafası anlamış değilim? İstediği bir şeyi yapmadığımızda yada kendine zarar verebilecek bir şeyi engellediğimizde sinirleniyor, onu yapmak için inatlaşıyor,daha da üstelersem o sinirle eliyle kendi ağzına şap şap vuruyor( pinço kişisi burda kendi cezasını kendi veriyor kanımca ((: ) sinirini alamazsa kafayı ağzı etrafındaki sert bir şeylere vurup canını yakıp daha da çok ağlıyor. Bunu birkaç kez tekrarladı o anda en iyi çözüm istediği şeyi unutturup, ilgisini başka bir şeylere kaydırmak oluyor. Şimdilik işe yarıyor ama bana öyle geliyor ki bu pinçoyla bizim çok işimiz var...





               Bu arada 19 Mayıs tatilini fırsat bilip kısa küçük bir kaçamak yaptık,Sevdiğimiz arkadaşlarımızla güzelce deşarj olup döndük, bir Nurgül atasözü der ki "kötü tatil yoktur,kısa tatil vardır" Ehhh yaz sezonunu açtık, malum geçtiğimiz yıldan çok eksiğimiz var o yüzden bu sene tatilin dibini görmek istiyorum. Kuzeyto tatil bebesi,tatil için doğmuş adam,anasıyla babası kılıklı, hep havuzda yüzse,cimlerde yayılsa,parkta oynasa,lobide restaurantta havuz başında sürünüp otelin temizlikçi ihtiyacını karşılasa, anasıyla babasıyla hamama girse, amfitiyatro da gösterileri izlese ondan mutlusu yok :) Pinçomuz ilk defa dondurmayla da tanıştı, hiç sevmedi,eliyle itti ağzını kitledi, yemicem diye yüzünü yana çevirdi demeyi isterdim lakin sanki 11 aydır bu tadı bekliyormuşcasına elimizdeki dondurmaya saldırıp durdu,tabi ki aklı ermeye başladıkça yemek isteyecek o zaman da evde yapılan dondurmalar ilk tercihimiz olacak. Galiba ben yedirmek için ondan daha çok meraklıyım dondurma yapmak için kaplarımız bile hazır, hadi o zaman tam sıcak yazlar gelsin :) 
 




                   Kuzey ve gün içinde yaptıkları,hayran bıraktıkları,üçkağıtlıkları o kadar çok ki anlatmakla bitmez,11 ayın özeti böyle geçti, sırada İLK YAŞ var,heyecan var,hazırlıklar var... Öperiz bizi sevgiyle takip eden ailelerimizi,arkadaşlarımızı ;)

8 yorum:

  1. Canım Kuzeyi ve seni tanıdığıma inan çok sevindim, iyiki geldin ve tanıştık :)
    Maşallah agresif minik adama, pek bi tatlı, dün fazla sevemedim tabi ama bolca görüşücez, sıktırıcam oğluşunu :)))
    Sevgiler size güzel aile ;)

    YanıtlaSil
  2. Sibelcim asıl ben sana teşekkür ederim böylesine güzel bir organizasyon yapıp güzel anneler tanımamıza vesile olduğun için. Bende çınarı uzaktan görmekle kaldım fazla haşır neşir olamadım :( en yakın zamanda mıncıralım kuzucukları :) görüşmek üzere tatlım ;)

    YanıtlaSil
  3. ahh Kuzey kuzusu ne tatlısın sen....Nurgülcüm seni ve Kuzeyi tanıdığım için çok mutluyum. Kuzey ve Güneyin yaşıt olmasından dolayı yanı dönemlerde aynı şeyleri yaşamışız. Geçen seneki koca göbüş halimiz ve Kuzey'in sinirini falan okurken gözümün önüne Güney geldi. Ne tatlı kuzular...Çok tatlı bu aileye koca bir maşallah ve bol öpücükler. en yakın zamanda görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkürederiz bende seni ve tatlı oğluşun güneyi tanıdığım için çok mutluyum, oğlumun tatlı bir oyun arkadaşı oldu ne mutlu bize :)) ahh bu sinir kime çekti bilemedim küçücük halleriyle nasıl ellerinde oynatıyorlar bizi sıpalar :) çok çok öpüyoruz sizii kuzeyle,görüşmek üzere canım ;)

      Sil
  4. Ah Kuzey beni yaktı geçti :) büyüdüğünde de peşinde pervane olacaklar o yüzden sana sabırlar diliyorum. Maşallah o ne güzellik ama kime çektiği belli. Yakışıklımı ve seni öpüyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy aslıcım çok şekersin yaa... Ahh o günleri de görebilecek miyiz bilmiyorum ki ama ikizler burcu olması beni de tedirgin etmiyor değil :P Çook öpüyorum sizi analı kızlı :)

      Sil
  5. Nurgülcüğüm seninle ve Kuzeyle tanıştığım için çok mutlu oldum.Çok tatlısınız . Tatil için güzel bir tarih seçmişsiniz. Çocuklu aileler bence bu tarihler ile Eylül sonuna doğru yapmalı tatillerini.Bizde 23 Nisanda 1 hafta kaçtık.Şimdiden yaşı kutlu olsun. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bende çok sevindim seninle tanıştığıma, güzel sözlerin için çok teşekkürederim. Kesinlikle yazın kavurucu sıcağında çocuklar için zor olabiliyor. Çok öperim tatlı kızını ve seni... ;)

      Sil